May 12, 2009

Aprillimässajatele tuleb esitada uus süüdistus

Eesti Rahvuslik Liikumine nõudis juba jaanuaris, et farsiks kujunenud kohtuprotsess aprillimässu korraldajate üle tuleb sellisel kujul lõpetada ja hakata Eesti julgeolekut tõsiselt ning tõhusalt ka kohtus kaitsma.

Juba jaanuaris oli selge, et sama süüdistusega, millega prokurör alama astme kohtus kaotas, pole võimalik järgmistes astmetes süüdi mõistvat otsust saavutada. Oli ka selge, et süüdistus oli vildakas, sest Eesti riigivõim püüdis jätta muljet, et tegemist oli vaid mingi arusaamatul põhjusel tekkinud laamendamisega, mitte organiseeritud ja massilise rünnakuga Eesti põhiseadusliku korra ning põlisrahva vastu.

Nüüd, peale järjekordset häbistavat lüüa saamist kohtus, peaks prokuratuur rahvuslaste soovitusi täie tõsidusega arvesse võtma. Süüdistus peab endas hõlmama 1) põhiseadusliku korra õõnestamist ja kukutamise katset, 2) rahvusliku vaenu õhutamist, 3) varavastases tegevuses, 4) sellele kõigele ässitamises.

Eelnenud nädalavahetus näitas taas kord, et liiga paljud siinsed venelased tõlgendavad aprillimässu osalejate ja organisaatorite suhtes üles näidatud leebust Eesti riigi tahtmatuse ja suutmatusena end maksma panna ning kaitsta põlisrahva huve ja väärikust. Taoline kapitulatsioonipoliitika saab viia vaid eestlaste võõrandumisele oma riigist ning teravuste püsimisele põlisrahva ja immigrantide vahel.

No comments:

Post a Comment